fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Korneo BLOG

Korneo BLOG - Copy paste umjesto truda i znanja
5 ožu 2017

Copy paste umjesto truda i znanja

  • Kabinet Korneo

U posljednje vrijeme promatramo kako se gotovo svaki tjedan negdje otvori novi kabinet za poticanje razvoja djece s posebnim potrebama. Udruge namijenjene ovoj populaciji niču kao gljive poslije kiše.  I, iako bi nama osobno bilo jako drago da se toj najpotrebitijoj populaciji može pružiti što kvalitetnija podrška u rastu i razvoju, jednako tako s tugom, bijesom i gorčinom promatramo nastalu situaciju. Često se na brzinu želi iskoristiti ova vrlo nježna populacija djece i njihovih roditelja koji su zbog prilično nesređenog sustava uglavnom prepušteni sami sebi i svojim procjenama kome ukazati svoje povjerenje i kome povjeriti ono što najviše voliš - svoje dijete. 

Cijeli svoj radni vijek proveli smo i posvetili djeci s teškoćama u razvoju. Prije sedam godina započeli smo skromno, bez ijedne kune donacije i ičije pomoći, stvarati s ljubavlju svoju viziju visoko educiranog tima stručnjaka koji žive naše ideje i snove. I uspjeli u tome!

Bili smo prvi koji su, u medijima namijenjenim cjelokupnoj populaciji, progovorili o temama koje su vezane uz djecu s teškoćama u razvoju. Zbog naših članaka, koje pišemo godinama, možete čitati o problematici djece s teškoćama u razvoju u popularnim časopisima (Mama i Beba), po poznatim i priznatim portalima (klinfo.hr, ordinacija.hr), a ne samo na stručnim skupovima i u izoliranim krugovima. 

Zbog osobnog stava, predanosti radu i želji za učenjem sustavno se educiramo na raznim područjima i to na svjetski priznatim edukacijama. Stručnost, etičnost i odgovornost oduvijek su bili naš moralni kodeks pod kojim djelujemo već mnogo godina. 

I zato nam je još i teže promatrati kako se naši tekstovi kradu i potpisuju tuđim imenima, kako se plagira naša web stranica, gotovo od riječi do riječi prepisuju naši programi, kopiraju naše vizije i misije....

Pitamo se kakvi su to ljudi koji eto potkradaju nas (naše intelektualno vlasništvo) da bi ga dalje prodavali.

I nije nam žao što kradu naše ideje, već što nemaju svoje! (Nikola Tesla)

Komentari