fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Priprema za školu

Priprema za školu

Često se kod roditelja pojavi nervoza pred djetetov polazak u školu. Mnoga su pitanja i dvojbe: je li dijete spremno, zna li dovoljno, kakva mu je pažnja, je li socijalizirano i što je uopće važno za djetetov uspjeh u školi?

Važno je naglasiti da, iako dijete može biti spremno i zrelo za školu, ukoliko se osjeća nesigurno, neće moći ostvariti svoj potencijal. Predškolsko dijete treba pomoć odrasle osobe kako bi razvijalo svoje sposobnosti i usvajalo nova znanja. Poticanje razvoja djeteta na različitim područjima omogućiti će djetetu usvajanje optimuma znanja potrebnih za polazak u školu i istovremeno maksimizirati njegov razvojni potencijal.

Programom pripreme za školu naši stručnjaci s višegodišnjim iskustvom rada u osnovnim školama i upisnim komisijama procjenjuju sposobnosti djeteta te ga pripremaju za uspješan polazak u školu.

Primjeren je:

  • djeci predškolske dobi (posebno onoj čiji roditelji nemaju dovoljno vremena za pripremu djeteta za školu)
  • djeci koja radi teškoća u ranijem razvoju nisu uspjela steći znanja potrebna za upis u prvi razred
  • djeci koja trebaju duže vrijeme kako bi usvojila određene pojmove.
Programom su obuhvaćeni svi preduvjeti uspješnog učenja koji se svladavaju kroz igru i zabavu, te se provodi individualno uz redovno praćenje sposobnosti i potreba svakog djeteta.